Циркониеви Коронки са зъбни корони, които са изработени от химическият елемент цирконий, който е метал (подобен на титана) и има висока устойчивост на корозия. Цирконият също така е високо съвместим с биологичната тъкан, което заедно с други предимства, го прави много подходящ в зъбитехниката за изработка на здрави, биологично-съвместими зъбни циркониеви коронки, дълготрайни и безопасни за здравето.

С течение на времето зъбите могат да бъдат увредени, износени, напукани или засегнати от кариес. Зъболекарите използват корона, за да покрият напълно увредения зъб.

С течение на времето зъбите могат да бъдат увредени, износени, напукани или засегнати от кариес. Зъболекарите използват корона, за да покрият напълно увредения зъб.

Циркониеви коронки

Короните са направени така, че да съответстват на цвета на естествените Ви зъби и освен укрепването на увреден зъб, те могат да се използват за подобряване на външния вид, формата или подравняването на зъбите.

Зъбните коронки могат да бъдат изработени от различни материали, най-често: металокерамика, керамика, пластмаса или цирконий. Циркониевите коронки са едни от най-естетичните, при тях липсва метален скелет, което подобрява цветовата характеристика на короните и я доближава до естествения цвят и вид на зъбите. Металният скелет може да прозира под керамиката и да придава сивкав вид на зъбната коронка и тъканите около нея.

Циркониеви коронки

Циркониевите корони са много подходящи за пациенти алергични към метала, използван при металокерамичните корони. Не променят цвета си и са устойчиви на абразия.

Фасетите представляват тънки „люспи“ от керамика или композит, които се поставят по предната видима част на зъба. Те могат да коригират цвета или формата на зъба. Използват се при живи зъби без или с минимални дефекти. Ако зъба е лекуван или има големи пломби или кариозни дефекти се предпочита поставянето на корона. Фасетите не са подходящи при пациенти с бруксизъм или травмираща захапка.

Цена за циркониеви коронки (актуална за 2023 и 2024 година): –попитайте–.

Циркониеви коронки

Разлики и сравнение на циркониеви коронки спрямо коронки от металокерамика и пластмаса

Разлики и сравнение на циркониеви коронки спрямо коронки от металокерамика и пластмаса…